Dagboek A-nest - De Bevalling

27 juli 2018

 

Vandaag (vrijdag ochtend) is Aila bevallen van 4 teefjes! Eerst leek het er even op dat ze op donderdag avond zou bevallen, echter zette dit niet door en zijn we samen in slaap gevallen. 

's ochtends werd ik (Marijke) om 6 uur gewekt door Aila, ze stond voor mij hijgen en ik zag duidelijk dat ze lichte weeën had. 
Snel sprong ik uit bed en maakte wat laatste dingetjes klaar, Colin werd ook uit zijn bed gelicht. Kennelijk waren we te langzaam want Aila's water was al gebroken op op het matras die in de kamer ligt (oeps!).

 

We hebben Aila in de werpkist gezet en zijn rustig gaan wachten. De lichtere weeën werden langzaam sterker tot het uiteindelijke echte persweeën waren. Dit heeft een klein half uurtje geduurd, totdat er ineens een pup tussen Aila's benen lag! Dit was tegen 9 uur 's ochtends. Daarna ging het snel... om 10 uur 's ochtends hadden we teefje nummer 4 in ons handen!

Aila is vervolgens lekker gaan slapen, om na een uurtje nog een keer weeën te krijgen. Dit keer duurde het wat langer maar er was wel een mooie opbouw, eerst rustige weeën, daarna een half uur persweeën en toen nog een pup! Een reutje, helaas dood geboren. 
Natuurlijk vinden wij dit erg jammer, wij hadden graag een reutje zien opgroeien. Gelukkig overstemd de blijdschap van de 4 gezonde teefjes. 

Aila en de pups maken het goed, wij zijn erg blij en opgelucht dat het zo'n voorspoedige bevalling was. Hieronder staan een aantal foto's van de bevalling. Nu de pups geboren zijn zullen we elke week een verslagje doen over hun groei en hoe het gaat. 

De portretfoto's zijn de voorstelfoto's van de pups. Ze zijn vernoemd naar edelstenen, in het Fins! 

Kultasepän Ametisti
Kultasepän Ametisti
Kultasepän Akvamariini
Kultasepän Akvamariini
Kultasepän Andesiini
Kultasepän Andesiini
Kultasepän Andradiitti
Kultasepän Andradiitti