Dagboek B-nest - De Bevalling

Donderdag 12 maart 2020

 

Aila is vanochtend moeder geworden van maar liefst 5 pups! Het gaat ontzettend goed met ze . 

Uiteindelijk zijn ze anderhalve dag na de temperatuur daling geboren. De woensdag en donderdag nacht waren aardig slapeloos voor ons, gezien Aila wel last had van de indalende pups. Gelukkig zijn ze redelijk snel gekomen. 

Om 5 's ochtends begonnen de eerste echte weeën en de eerste pup werd om 6.45 geboren. Het was weer een hele opluchting toen de eerste er uit was, toen de rest nog :-) 
Net zoals de vorige keer werden er elk kwartier / half uur een pup geboren. Het was wel zwaar voor Aila, de reuen wogen al 400 gram! Om 8.45 werd nummer vier geboren, met zijn dikke kont eerst dus Aila moest flink persen. 

Daarna ging Aila slapen...we voelden nog duidelijk een pup zitten. Gezien ze heel rustig was eerst even afwachten (dit heeft ze vorige keer ook gedaan). 
Na 2 uur begon het weer te rommelen, echter bleef Aila gewoon slapen toen er weeën kwamen! Dus toch maar even langs de dierenarts. Dan ga je je wel zorgen maken, is alles goed met de pup? gaat hij er wel via de natuurlijke weg uitkomen? 

De dierenarts stelde voor om weeënopwekkers te geven, maar eerst moest er voor de zekerheid even gekeken hoeveel pups er nog in zaten en of ze wel goed lagen (anders heeft een weeën opwekker geen zin, en is het zelfs gevaarlijk). Op de röntgenfoto was één hele grote pup te zien, die mooi met het kopje naar de uitgang lag (zie foto's onderaan de pagina). 
Aila werd een weeënopwekker gegeven en na 5 minuten was hij al geboren! Een forse reu van 410 gram. Wat waren wij blij dat alles goed met hem was.

Hieronder foto's van de pups (inclusief hun stamboomnamen) en daaronder een paar foto's van de bevalling - inclusief röntgenfoto en foto's van de geboorte bij de dierenarts! 

Kultasepän Blue Spinel (reutje)
Kultasepän Blue Spinel (reutje)
Kultasepän Beautiful Sapphire (teefje)
Kultasepän Beautiful Sapphire (teefje)
Kultasepän Blue Zircon (reutje)
Kultasepän Blue Zircon (reutje)

Kultasepän Blue Topaz (reutje)
Kultasepän Blue Topaz (reutje)
Kultasepän Blue Tourmaline (reutje)
Kultasepän Blue Tourmaline (reutje)