Dagboek B-nest - De Dracht

 

11 januari 2020 - De dekking

 
Jaja, het is ondertussen alweer 1,5 jaar geleden dat Aila's pupjes geboren werden. Gezien we toch wel heel graag een tweede nestje met haar wilden doen zijn we er voor gegaan! 
Net voor de jaarwisseling 2019/2020 werd Aila loops, deze keer zat er 6 maanden tussen ipv 7. Ietsje eerder dan verwacht, maar qua timing komt het prima uit.
We zijn weer braaf gaan progesteron prikken. Op dag 8 stond ze op 0,63, nog redelijk laag zoals verwacht. 
Op dag 11 stond ze al op 3,35, iets hoger dan ik had verwacht. Besloten om twee dagen later weer te gaan prikken, met in ons achterhoofd dat ze wel eens op 10+ zou kunnen staan (wat betekent dat ze die dag gedekt moet worden). 's Ochtends op tijd naar de dierenarts gegaan en om 10.30 hadden we al uitslag: Aila stond op 15 ! Dus echt tijd om te dekken. 

We hoefden gelukkig niet heel ver te rijden, het verkeer werkte mee en we waren na 1 uur en 20 minuten al bij de Chevy. Aila en Chevy waren ontzettend verliefd op elkaar, zo mooi om te zien!! We kunnen stellen dat het een succesvolle date was. 

Gezien ze al zo hoog in progesteron stond besloten om het hier bij te laten en af te gaan wachten! 


07 februari 2020 - De echo! (dag 27 van de dracht)

Vandaag was het echo tijd! En ons gevoel werd gelukkig bevestigd, Aila is drachtig! 

Bij haar vorige dracht stopte ze precies op dag 21 met eten; en verhip, dat deed ze deze keer weer! - rond dag 21 nestelen de vruchtjes zich in de baarmoederwand, wat er voor zorgen dat de teef zich minder lekker voelt. 

Aila wil sindsdien eigenlijk geen gewone brokjes meer eten en ze doet zich alleen nog maar te goed aan luxe gestoomd voer. Maar met goed recht!

Daarnaast voelde ik (Marijke) de laatste week echt wel wat meer vulling in de flank van haar buik, dat was ook wel een teken voor mij. 
Scheelt dat we nu al ervaring hebben met een eerder nest van Aila, dan weet je toch beter waar je op moet letten. 

Bevestiging van de dracht betekent dus weer dagboekjes bij gaan houden! Vanaf nu zullen we elke week (of vaker) een kleine update plaatsen op deze pagina. 

We gaan fijn het weekend in! 

 


08 februari 2020 - 4 weken drachtig 

Jeetje wat een kaal buikje ! We waren voor de echo bij een andere dierenarts dan normaal, en deze die had wel heel veel blote buik nodig om de echo te kunnen maken ... 

Ach ja, zo kunnen de pups er straks goed bij om te drinken! 

12 februari 2020 - dag 32 van de dracht 

Gelukkig kunnen we nog lekker lopen met Aila, 1,5 jaar geleden tijdens haar vorige dracht was het zo’n 30-35 graden buiten. Ze heeft toen weken lang lekker in de tuin in de schaduw gelegen, lopen was er echt niet bij! ( tegen de bevalling werd het zelfs 38 graden, toen hebben we speciaal voor Aila en de pups een airco gekocht). 

Jullie zullen Dinja eerst voorlopig niet op de foto’s zien trouwens, zij is bij de fokker om haar eigen nestje te krijgen ! Als het goed is dit weekend - hier zullen we zeker een update over gaan schrijven.  

15 februari 2020 - dag 35 van de dracht ( 5 weken drachtig ! ) 

Aila krijgt al een beetje een uitpuilend buikje. Ze begint iets luier te worden ( zoals op de foto te zien is ). 

Komende week zijn we weg voor een kleine vakantie, gelukkig is er oppas in huis. We zijn heel benieuwd hoeveel ronder we haar aan gaan treffen eind volgende week! 16 februari 2020 - Dinja puppies ! 

Lieve Dinja is in België moeder geworden van 5 pupjes. 3 reutjes en 2 teefjes. 

Moeder en pupjes doen het super goed ! 

Ietsje achtergrond informatie, want wellicht denken jullie: waarom krijg Dinja daar een nestje en niet bij jullie thuis ? 

Dinja is bij ons ‘geplaatst’ wat inhoudt dat de fokker nog eens een nestje met haar kan doen. Ze is ook nog eigendom van de fokker, maar ze woont bij ons. 
In de toekomst zullen wij waarschijnlijk ook 1 nestje met haar doen, maar dat is nog ver weg. 

We missen haar maar gelukkig zijn we druk genoeg met Aila. Binnenkort maar snel eens bij Dinja langs !