Dagboek B-nest - De Dracht

 

Zaterdag 11 januari 2020 - De dekking

 
Jaja, het is ondertussen alweer 1,5 jaar geleden dat Aila's pupjes geboren werden. Gezien we toch wel heel graag een tweede nestje met haar wilden doen zijn we er voor gegaan! 
Net voor de jaarwisseling 2019/2020 werd Aila loops, deze keer zat er 6 maanden tussen ipv 7. Ietsje eerder dan verwacht, maar qua timing komt het prima uit.
We zijn weer braaf gaan progesteron prikken. Op dag 8 stond ze op 0,63, nog redelijk laag zoals verwacht. 
Op dag 11 stond ze al op 3,35, iets hoger dan ik had verwacht. Besloten om twee dagen later weer te gaan prikken, met in ons achterhoofd dat ze wel eens op 10+ zou kunnen staan (wat betekent dat ze die dag gedekt moet worden). 's Ochtends op tijd naar de dierenarts gegaan en om 10.30 hadden we al uitslag: Aila stond op 15 ! Dus echt tijd om te dekken. 

We hoefden gelukkig niet heel ver te rijden, het verkeer werkte mee en we waren na 1 uur en 20 minuten al bij de Chevy. Aila en Chevy waren ontzettend verliefd op elkaar, zo mooi om te zien!! We kunnen stellen dat het een succesvolle date was. 

Gezien ze al zo hoog in progesteron stond besloten om het hier bij te laten en af te gaan wachten! 


Vrijdag 07 februari - De echo! (dag 27 van de dracht)

Vandaag was het echo tijd! En ons gevoel werd gelukkig bevestigd, Aila is drachtig! 

Bij haar vorige dracht stopte ze precies op dag 21 met eten; en verhip, dat deed ze deze keer weer! - rond dag 21 nestelen de vruchtjes zich in de baarmoederwand, wat er voor zorgen dat de teef zich minder lekker voelt. 

Aila wil sindsdien eigenlijk geen gewone brokjes meer eten en ze doet zich alleen nog maar te goed aan luxe gestoomd voer. Maar met goed recht!

Daarnaast voelde ik (Marijke) de laatste week echt wel wat meer vulling in de flank van haar buik, dat was ook wel een teken voor mij. 
Scheelt dat we nu al ervaring hebben met een eerder nest van Aila, dan weet je toch beter waar je op moet letten. 

Bevestiging van de dracht betekent dus weer dagboekjes bij gaan houden! Vanaf nu zullen we elke week (of vaker) een kleine update plaatsen op deze pagina. 

We gaan fijn het weekend in! 

 


Zaterdag 08 februari - 4 weken drachtig (28 dagen)

Jeetje wat een kaal buikje ! We waren voor de echo bij een andere dierenarts dan normaal, en deze die had wel heel veel blote buik nodig om de echo te kunnen maken ... 

Ach ja, zo kunnen de pups er straks goed bij om te drinken! 


Woensdag 12 februari - dag 32 van de dracht 

Gelukkig kunnen we nog lekker lopen met Aila, 1,5 jaar geleden tijdens haar vorige dracht was het zo’n 30-35 graden buiten. Ze heeft toen weken lang lekker in de tuin in de schaduw gelegen, lopen was er echt niet bij! ( tegen de bevalling werd het zelfs 38 graden, toen hebben we speciaal voor Aila en de pups een airco gekocht). 

Jullie zullen Dinja eerst voorlopig niet op de foto’s zien trouwens, zij is bij de fokker om haar eigen nestje te krijgen ! Als het goed is dit weekend - hier zullen we zeker een update over gaan schrijven.  


Zaterdag 15 februari - 5 weken drachtig! (35 dagen)

Aila krijgt al een beetje een uitpuilend buikje. Ze begint iets luier te worden ( zoals op de foto te zien is ). 

Komende week zijn we weg voor een kleine vakantie, gelukkig is er oppas in huis. We zijn heel benieuwd hoeveel ronder we haar aan gaan treffen eind volgende week! 


Zondag 16 februari 2020 - Dinja puppies ! 

Lieve Dinja is in België moeder geworden van 5 pupjes. 3 reutjes en 2 teefjes. 

Moeder en pupjes doen het super goed ! 

Ietsje achtergrond informatie, want wellicht denken jullie: waarom krijg Dinja daar een nestje en niet bij jullie thuis ? 

Dinja is bij ons ‘geplaatst’ wat inhoudt dat de fokker nog eens een nestje met haar kan doen. Ze is ook nog eigendom van de fokker, maar ze woont bij ons. 
In de toekomst zullen wij waarschijnlijk ook 1 nestje met haar doen, maar dat is nog ver weg. 

We missen haar maar gelukkig zijn we druk genoeg met Aila. Binnenkort maar snel eens bij Dinja langs ! 


Zaterdag 22 februari 2020 - 6 weken drachtig (42 dagen)

Zo, Aila is weer gegroeid!
Wij zijn voor een weekje weggeweest, dus het viel extra op dat ze gegroeid is.
Ze moet iets vaker plassen en ze is erg lui, maar verder gaat het helemaal goed met haar. Ze eet graag de luxe gestoomde kuipjes en de gedroogde snacks, echter heeft mevrouw nog steeds geen zin in haar normale brokken. Gezien ze in het begin wel wat is afgevallen ivm hetminder willen eten houden we het maar even op deze lekkere gestoomde kuipjes! 

We hebben het idee dat ze Dinja wel mist (zie bericht hier boven), normaal kan ze natuurlijk met haar spelen wat haar ook energie geeft. 
Gelukkig komt ze aan aandacht verder niks te kort :-) 

 


Zaterdag 29 februari - 7 weken drachtig (49 dagen)

Vandaag is Aila alweer 7 weken drachtig ! We kunnen nu langzaam gaan aftellen. Over zo’n 1,5 week worden de pupsels geboren. 
Vandaag ook even voorzichtig aan Aila’s buik gevoeld, we hebben meerdere keren de pupjes voelen schoppen. Dat blijft bijzonder ! 

Vandaag is er ook eindelijk een achterdeur in de woonkamer gekomen. Op de plek waar de binnenren komt te staan. 
Aan de buitenkant komt ook een ren, dus met mooi weer hoeven we straks alleen maar de deur open te doen, zo makkelijk! 
Voorheen moesten we via de bijkeuken en de garage naar buiten, dat is natuurlijk nogal een gedoe met het verplaatsen van de pups naar buiten. 
Zie hieronder een foto van hoe het geworden is. We hebben direct de ruimte gemaakt om de werpkist en ren op te kunnen zetten. Misschien morgen en anders volgende week. Zondag 1 maart - Op bezoek bij Dinja! 

Vandaag Dinja voor het eerst gezien sinds ze haar pupjes heeft gekregen bij kennel Mokysha. Wat was het fijn om haar weer te zien en ze zag er super goed uit.
We hebben ook portretjes gemaakt van haar 5 pups, 3 reutjes en 2 teefjes.
Zie hieronder !


Vrijdag 6 maart - De werpkist staat ! (dag 55 van de dracht)

We hebben de werpkist geplaatst, na aankomend weekend verwachten we Ailas pupsels. Morgen is ze alweer 8 weken drachtig ( dan zullen we weer even een buik foto plaatsen :-) ).

We hebben mooi de ruimte. De (te grote) eetkamer tafel is naar een andere kamer verplaatst. En zoals je kunt zien op de foto’s hieronder: we hebben een achterdeur ! Deze is vorig weekend er in gezet. 

Straks als de binnenren en buitenren er staan hoeven we alleen de deur open te doen als de pups naar buiten willen, erg makkelijk ! Zaterdag 7 maart - 8 weken drachtig 
Bij deze de beloofde ‘ 8 weken foto ‘. De laatste week foto gezien we over een paar dagen de pups verwachten. Aila is nog steeds ontzettend relaxed, dus we wachten rustig af. 
Zijn in ieder geval erg blij dat ze zo zonder problemen de dracht doorstaan heeft tot nu toe. 


Woensdag 11 maart - dag 60 van de dracht

Afgelopen nacht rond 12 uur is Aila's temperatuur gezakt en is ze onrustig geworden. Ze heeft duidelijk hele lichte weeën om de pups in positie te krijgen! 

Snel alles klaar gezet, mocht de bevalling gaan beginnen...

De volgende update geven we in een nieuw kopje: 'de bevalling' !